Τα Νέα Σε Τίτλους :
18
Απριλίου

Αν είσαι και παπάς... με την αράδα σου θα πας.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

 

 

H λαϊκή παροιμιώδης έκφραση «Αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας», λέγεται για να δείξει ότι κάποιος πρέπει να περιμένει τον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να πράξει κάτι.

 

Τη φράση μάς την έκανε πιο γνωστή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κι από τότε έμεινε.

 

Λεγόταν, τα παλιά χρόνια, κυρίως σε μύλους και βρύσες, που περίμεναν με τη σειρά τους οι άνθρωποι να αλέσουν ή να πάρουν ένα σταμνί νερό, όταν έβλεπαν κανέναν παπά να μη θέλει να τηρήσει τη σειρά.

 

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος δεν περιμένει τίποτα, παραχωρεί την δημόσια περιουσία που δεν του ανήκει για την ανέγερση προκατασκευασμένου ναού αλλά η διαφορά είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι η περιουσία των Δήμων είναι στη διάθεση όλων των δημοτών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα (δρόμοι, πλατείες, άλση, παιδικές χαρές κ.α.).

 

Παραχωρεί και κοινόχρηστους χώρους που ανήκουν στον όμορο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

 

Οι πολίτες όμως με αρωγό τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρο Τσίρμπα, δεν θα το επιτρέψει με κάθε νόμιμο μέσο.

 

Με τα ένδικα μέσα που ασκεί αλλά και με τον καθημερινό αγώνα των κατοίκων να ναυαγήσουν τα παράνομα σχέδια κατάληψης του κοινόχρηστου πράσινου από προκατασκευασμένο ναό 70 τμ.

 

Κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ευθαρσώς δήλωσε ότι δεν πειράζει και να κοπούν δέντρα θα τα ξαναφυτέψουμε γύρω από το ναό!

 

Μα αν τοποθετηθεί ο ναός στο χώρο πρασίνου δεν θα μείνει εκατοστό εδάφους για να φυτέψει δέντρα !!

 

Μεγάλη εβδομάδα που διανύουμε  το μόνο που θα φυτέψει  είναι ένα …Ναό…

 

Ώς θεσμικός εκπρόσωπος της πολιτείας παραβαίνει τους νόμους προς… τέρψιν του θρησκευτικού ποιμνίου! "Αμάρτησε χάριν θρησκευτικής ψηφοθηρίας"

 

Από το 1996 δήλωσε η Αρχιεπισκοπή ότι είχε θεσπίσει την δημιουργία ναού στην συνοικία Κάτω Κουκλάκι.  Τι εκτός σχεδίου βάφτισαν την περιοχή, τι προσωρινό κτίσμα βάφτισαν τον ναό…Τόσα χρόνια δεν το είχε εφαρμόσει  γιατί περίμενε τον «κατάλληλο» Δήμαρχο!

 

Η Αρχιεπισκοπή και ο “κατάλληλος” Δήμαρχος όμως δεν υπολόγισαν σωστά την δυναμική του κόσμου για το δίκαιο αίτημά τους να προστατεύσουν την  μικρή όαση πρασίνου στην γειτονιά τους.

 

Δεν υπολόγισαν και τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων- Καματερού Σταύρο Τσίρμπα που και δεν φοβάται τις μονομαχίες…

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Facebook LikeBox