Τα Νέα Σε Τίτλους :
30
Αυγούστου

Η Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών Ενα Ατελείωτο PIT –STOP.

Κατηγορία Απόψεις

O Mark Webber, γνωστός οδηγός Φόρμουλα 1 με αυτοκίνητο της Red Bull είχε έρθει στην Πάτρα στις 31 Μαΐου 2007 για να κάνει αγώνα επίδειξης στη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου. Συγκεκριμένα έτρεξε την απόσταση σε λίγα δευτερόλεπτα και πιάνοντας τελική που ξεπέρασε τα 250 Km/h.
"Όταν είχε έρθει ο Ουέμπερ στην Πάτρα, ήταν να επιστρέψει πίσω, στην Αθήνα με αυτοκίνητο. Η αντίδρασή του ήταν έντονη. "Εγώ δεν ξαναγυρίζω από αυτό το δρόμο με αυτοκίνητο. Κάντε ότι θέλετε, βρείτε άλλο μεταφορικό μέσο".Τελικά ο Ουέμπερ επέστρεψε με ελικόπτερο.
Αναφερόταν στην Πατρών - Κορίνθου και στο πόσο επικίνδυνη είναι.

To 2014 τι έχει αλλάξει ? Μήπως έχει γίνει ακόμη πιο τραγική η κατάσταση?
Εκτός από τις δύσκολες συνθήκες οδήγησης  που αντιμετωπίζει ακόμη και ο πιο έμπειρος και ικανός οδηγός, ανάμεσα σε κώνους που μονοδρομούν όλη την Εθνική οδό, με στροφές που ούτε σε ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις δεν συναντάς, υπάρχει και κάτι ακόμη πιο ακραίο.
Σε όλη την διαδρομή από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα σήμερα αν την διασχίσει κανείς θα βρει μόνο δύο σημεία περίπου 500 μέτρων σε ευθεία με διπλή κατεύθυνση. Στα μοναδικά αυτά δύο σημεία όπου ο δρόμος  σου επιτρέπει να προσπεράσεις όλες τις νταλίκες και τα φορτηγά τα οποία σε δυσκόλευαν και οδηγούσες με 50 χλμ έχουν εγκατασταθεί μπλόκα της Τροχαίας, και στις δύο κατευθύνσεις της Εθνικής Οδού, τα οποία μοιράζουν κλήσεις στους ανυποψίαστους και εκνευρισμένους οδηγούς. Και είναι για εκείνους λογικό να μοιράζουν κλήσεις γιατί το όριο ταχύτητας είναι 60 χλμ., λόγω έργων! Πώς να προσπεράσεις το φορτηγό χωρίς να ξεπεράσεις τα 60 χλμ?
Μήπως είναι προτιμότερο αντί να ταλαιπωρούνται μέσα στην ζέστη οι  αστυνομικοί της Τροχαίας να εγκαταστήσουν ένα κουτάκι δίπλα στην θυρίδα των διοδίων, όπου θα μπορεί ο οδηγός που πληρώνει σε κάθε σταθμό διοδίων, να αφήνει ένα ποσό για να συμπληρώνεται και το μπόνους της Τροχαίας?
Μήπως με αυτήν την σκέψη ολοκληρώνεται η  λογική του παραλόγου που επικρατεί στην καθημερινότητα?

Επίμαχος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Facebook LikeBox