Τα Νέα Σε Τίτλους :
06
Ιουνίου

Μια ιστορία..... χωρίς τέλος

Κατηγορία Απόψεις

Την 11η Απριλίου 2008 κατά την διάρκεια εργασιών διαμόρφωσης της «παιδικής χαράς» στην συμβολή των οδών Ζορμπά και Κορδάτου στο Καματερό ο εσκαφέας του Δήμου που εκτελούσε  εργασίες έφερε στην επιφάνεια έναν αρχαίο τάφο που σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία εκτιμάται τον 4ο αιώνα μ.Χ. ( Διαβάζουμε το ιστορικό Λεύκωμα του Ανδρέα Μηλιώνη « Το Καματερό ο Τόπος-ο Χρόνος-οι Ανθρωποι» Δεκέμβριος 2011).
Σύμφωνα με την ίδια πηγή «η Δημοτική Αρχή χαρακτήρισε την ημέρα ορόσημο για την τοπική Ιστορία του Καματερού»
    Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες που έδωσε η Β’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων εντοπίστηκαν τρεις τάφοι, ο ένας εξ αυτών με μια ανάγλυφη επιτύμβια στήλη, μυροδοχεία, χάλκινο νόμισμα και τμήματα ανθρώπινου σκελετού, οστεοφυλάκιο και πήλινο αγωγό.
Ο Δήμος Καματερού  αρχικά επέδειξε διάθεση  για  διατήρηση των ευρημάτων. Εκπονήθηκε μελέτη και την Άνοιξη του 2011 ξεκίνησαν εργασίες με  δαπάνη του Δήμου Αγ. Αναργύρων–Καματερού. Για την προστασία του αγωγού από τα όμβρια ύδατα αποφασίστηκε η ανύψωσή του και η κατασκευή στεγάστρου.Κατασκευάστηκε στέγαστρο που καλύπτει όλο το μήκος του αγωγού και διατηρήθηκε ο κτιστός κιβωτιόσχημος τάφος.
Όμορφη  και ενδιαφέρουσα η ιστορία μέχρι εδώ…
Σήμερα αν αντικρύσει  κανείς το συγκεκριμένο χώρο αμφιβάλουμε αν αντιληφθεί ότι πρόκειται για σημείο αρχαιολογικής σημασίας και σπουδαιότητας και ο οποίος βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Καματερού. Στο νότιο τμήμα της κεντρικής πλατείας!
Δεν υπάρχει ταμπέλα που να το αναφέρει! Και πιστεύουμε αν υπήρχε δεν θα φαινόταν από τα αγριόχορτα που έχουν κατακλείσει το χώρο.
Η μοναδική ένδειξη που υπάρχει επί του πρόχειρου συρματοπλέγματος είναι ταμπέλα « ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ».
Τις παραμονές των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014,  όταν τα συνεργεία του Δήμου καθάριζαν κατά βούληση τα απερίφρακτα οικόπεδα από τα αγριόχορτα, σκέφτηκαν ότι ο συγκεκριμένος χώρος αν καθαριστεί, δεν  θα αποφέρει ..ψήφους.
Η ιστορία παραμένει ημιτελής… Επεται όμως συνέχεια...

 

  Ο Επίμαχος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 21:05
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Facebook LikeBox