Τα Νέα Σε Τίτλους :
23
Ιουλίου

Ο Ελληνας Και Η Δύναμη Της «Καρέκλας» του

Κατηγορία Απόψεις

Ζούμε όλοι μας την δύσκολη καθημερινότητα  και αξίζει να παρατηρήσουμε το φαινόμενο της «καρέκλας».
Πόσο διαφορετικά είδη  καρέκλας και πόσο συνδεδεμένη είναι με την ζωή του Ελληνα?
Ξεκινώντας από την βρεφική ηλικία είναι το παιδικό κάθισμα πάνω στο οποίο ο νέος Ελληνας μαθαίνει να εκφράζεται.
Μέχρι και την ολοκλήρωσης της εφηβείας έχει επιλέξει κάθισμα ποδηλάτου, μετέπειτα  μηχανής και αυτοκινήτου.  Η σχέση του με το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι σχέσης πάθους και την βιώνει μέχρι το τέλος της ζωής του.
Ο νέος ενήλικος Ελληνας αποκτά την καρέκλα  στο σχολείο,  στο πανεπιστήμιο, στην δουλειά του παράλληλα όμως  στην καφετέρια,  στο σκαμπό του μπαρ,  στην κερκίδα, στην  ξαπλώστρα της  παραλίας.
Μεγαλώνοντας έχει αποδεχθεί  πως η χρήση της καρέκλας είναι ατέρμονη σε όλες τις εκφράσεις της ζωής του, στο κάθισμα της εκκλησίας,  που πρέπει να πάρει μαζί του από το σπίτι του. Στο καρεκλάκι της παραλίας  που κουβαλάει στον ώμο.
Ο ισχυρότερος όμως δεσμός είναι της καρέκλας του πολιτικού.  Είναι πάντα ζεστή γιατί  δεν προλαβαίνει άλλωστε να εκκενωθεί. Η «χρυσή» καρέκλα  θεωρείται  η εξουσία  και η δύναμη, μετατρέπεται όμως πολλές φορές και σε «ηλεκτρική καρέκλα».

Παρατηρούμε μάλιστα ότι  μια συνηθισμένη καρέκλα στην Ελλάδα, από αυτές που είναι συνωστισμένες στις ταβέρνες και τα καφενεία, είναι πολύ όμορφη, αλλά και αρκετά άβολη συνάμα όπως επίσης και με δίχως...μπράτσα. Πώς μεταφράζεται αυτό; Όταν κάθεται ο Έλληνας για να απολαύσει τον καφέ του, μαζεύει κοντά του δυο τρεις καρέκλες ακόμη, μία για τα οπίσθια, μία για να αναπαύει τα χέρια και μία, τουλάχιστον, ακόμη για να ακουμπάει τα πόδια του. Απολογιστικά; 3-4 καρέκλες ανά άτομο.
Ο πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια κατοίκους. Έχοντας υπόψη την παραπάνω συνήθεια απαιτούνται γύρω στα 40 εκατομμύρια καρέκλες για να «αράξει» ολόκληρη η χώρα, με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Επίμαχος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 21:11
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Facebook LikeBox