Τα Νέα Σε Τίτλους :
27
Ιουνίου

Μητσοτάκης: «Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις»

Κατηγορία Επικαιρότητα

Επιστολή στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κωνσταντίνο Ασκούνη, στην οποία υποστηρίζει πως η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων δεν συνδέεται με το πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας, με απολύσεις και με μισθολογικές μειώσεις, απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να υπενθυμίσω και να τονίσω κατηγορηματικά, για άλλη μια φορά, ότι η διαδικασία αξιολόγησης δεν συνδέεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με κινητικότητα, διαθεσιμότητα - πόσω μάλλον απολύσεις - αλλά ούτε και με μισθολογικές μειώσεις ή οποιαδήποτε αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι στον Ν. 4250/2014 επισημαίνεται πολύ καθαρά ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης του έτους 2013 δεν θα ληφθούν υπόψη για την τρέχουσα διαδικασία του προγράμματος κινητικότητας-διαθεσιμότητας, το οποίο έχει ολοκληρωθεί.

«Οποιοσδήποτε άλλος αρνητικός συσχετισμός με τη διαδικασία αξιολόγησης συνιστά απλώς παραπληροφόρηση» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει την ανάγκη το νέο σύστημα αξιολόγησης να εφαρμοστεί στο Δημόσιο, έτσι ώστε να διαμορφώσει η διοίκηση με ομοιόμορφο τρόπο μια εικόνα για την ποιότητα της απόδοσης των υπαλλήλων της.

«Κυρίως, όμως θα παρέχει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους με συγκριτικά μειωμένη απόδοση να ενισχυθούν ώστε να έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν και να αποδώσουν καλύτερα, πράγμα που αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της κάθε διοίκησης προς το ανθρώπινο δυναμικό της και πρωτίστως βέβαια προς την κοινωνία και τους διοικούμενους» προσθέτει. Τέλος, καλεί την ΚΕΔΕ να συμβάλει στην εφαρμογή του νόμου, ζητώντας της, παράλληλα, τις προτάσεις της στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον σχεδιασμό του πάγιου και οριστικού συστήματος αξιολόγησης που θα ισχύσει από το 2015.

 

ΠΗΓΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 22:09
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Facebook LikeBox