Τα Νέα Σε Τίτλους :
03
Ιουνίου

Παρουσίαση του βιβλίου « Η ΦΑΜΕΓΙΑ» της Αντωνίας Ζεβόλη – Νταουντάκη.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, το εξαιρετικά ενδιαφέρον  και επίκαιρο βιβλίο της Αντωνίας Ζεβόλη - Νταουντάκη δικηγόρου και συζύγου του Δημήτρη Ζεβόλη , με τίτλο "Η ΦΑΜΕΓΙΑ".
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γράφει :
"1905, στην Κρήτη, πριν την ένωσή της με την Ελλάδα.

Σ’ ένα ορεινό, άγονο χωριό γεννιέται ένα κορίτσι σε μια πολυμελή, φτωχή οικογένεια. Στα επτά της χρόνια, μετά το θάνατο του πατέρα, αναγκάζεται να γίνει φαμέγια.

 «Και είχα ένα προαίσθημα πως με περίμενε μια ζωή τρομαχτική από δω και μπρος, που θα εξαρτιότανε πια αποκλειστικά από τα δικά μου αδύναμα ακόμα παιδικά χέρια, από το δικό μου άπηχτο μυαλό, από το δικό μου αδιαμόρφωτο χαρακτήρα.

Κι ένοιωθα πως τώρα, τώρα όχι αργότερα, πρέπει να αποκτήσω δύναμη. Δύναμη στα χέρια, στο μυαλό, στον χαρακτήρα, για να αντέξω αυτά που με περιμένουν και που καταλάβαινα πως θα τα αντιμετωπίσω όλα μόνη μου. Εντελώς μόνη μου», έλεγε.


Και αυτά που την περίμεναν σφυρηλάτησαν το μυαλό, τα χέρια, τον χαρακτήρα της στο πέρασμα των χρόνων και των γεγονότων που ακολούθησαν τη ζωή της και τη ζωή αυτής της χώρας. Η φυγή στην Αθήνα, η δουλειά στο εργοστάσιο, η οικογένεια, ο πόλεμος, η κατοχή, ο εμφύλιος, τα μεταπολεμικά χρόνια που ακολούθησαν, είναι ο καμβάς που πάνω του κέντησε την προσωπικότητά της."

Η παρουσίαση του βιβλίου φιλοξενήθηκε στο GREEN SCHOOL την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στο Καματερό.
Το βιβλίο περιγράφει, ολόκληρη την ιστορία της νεότερης Ελλάδας (πολεμος, κατοχή, εμφύλιος, απευλευθέρωση, μεταπολίτευση κλπ) μέχρι το 1992.
Το ενδιαφέρον των φίλων του βιβλίου που παρευρέθηκαν επικεντρώθηκε στην ευαισθησία που αναδύει και στο εξαιρετικά επίκαιρο και διαχρονικό θέμα.

Συγχαρητήρια  στην κ. Νταουντάκη – Ζεβόλη για την δημιουργική έκφραση και το ταξίδι που μας προσέφερε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Facebook LikeBox