Τα Νέα Σε Τίτλους :
08
Ιουλίου

Πινακίδες προβολής επιχειρήσεων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Κατηγορία Τοπικά Νέα

ΕΝΩΣΗ   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ &  ΕΜΠΟΡΩΝ

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Μικρό Κολυμβητήριο Αγ. Αναργύρων (Σ. Βενιζέλου & Γ. Παπανδρέου)

Κιν.  6931 530097, 6985 835813 email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

8/07/2016

Αρ. Πρωτ.:422

Προς:

-       Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

κο Νικό Σαράντη

-       Δημοτικούς Συμβούλους Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Κοιν.:

-       Μέλη Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Αγ. Αναργύρων - Καματερού

 

 

Θέμα: Πινακίδες προβολής επιχειρήσεων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Μετά την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το παραπάνω ζήτημα και μετά την πρόθεση της Δημοτικής αρχής να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε με τη Δημοτική αρχή, αλλά και όπως αυτή έχει εκφραστεί στο Δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει η δέσμευση ότι δεν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής αρχής να επιβάλει πρόστιμα στους επαγγελματίες και εμπόρους της περιοχής μας και ούτε θα προβεί σε ξήλωμα των πινακίδων τους εφ' όσων δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ατυχήματος ή παρεμπόδισης της διέλευσης πεζών. Επίσης ότι αυτό θα εξετάζεται κατά περίπτωση και θα γίνεται μετά από συνεννόηση με τον εκάστοτε καταστηματάρχη.

Επειδή σε τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου το θέμα της υπαίθριας διαφήμισης των καταστημάτων ήρθε ως έκτακτο, ανάμεσα σε άλλα θέματα της Οικονομικής επιτροπής αλλά τελικά δε συζητήθηκε γιατί ειπώθηκε ότι θα έρθει ως τακτικό, και στη περίπτωση που υπάρχει αυτή η πρόθεση να συζητηθεί το θέμα της υπαίθριας διαφήμισης των καταστημάτων σε Δημοτικό συμβούλιο, θα παρακαλούσαμε να ενημερωθούμε έγκαιρα, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να παρευρεθούν μέλη του συλλόγου μας και να υπάρξει δυνατότητα παρέμβασης του Διοικητικού συμβουλίου.

Ως Ένωση επαγγαλματοβιοτεχνών και εμπόρων θεωρούμε το θέμα εξαιρετικά σημαντικό για πολλούς λόγους.

Πρώτα και κύρια διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σχεδιάζουν και υλοποιούν την επιβολή κάθε είδους χαρατσιών όταν πρόκειται για μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες. Αποτελεί πολιτική τους δέσμευση σε μονοπώλια, ΔΝΤ, Ε.Ε. να ξεμπερδεύουν με τους μικρούς.

Δεύτερον διότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο όπως μάλιστα αυτό ενδεικτικά αναφέρθηκε στο υπ'αριθμ. πρωτ. 21718 με ημερομηνία 30-07-2015 έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού καθιστά σχεδόν το σύνολο των επιγραφών των καταστημάτων παράνομες ( Άρθρο 6 Ν. 2946/2001: ...οι επιγραφές να γράφονται υποχρεωτικώς στην ελληνική γλώσσα., ΚΥΑ 38110/2002 άρθρο 2 : οι επιγραφές μπορούν να έχουν μέγιστο συνολικό ύψος 0,70 μ και μπορούν να εξέχουν από την όψη του κτιρίου μέχρι 0,20 μ.) κλπ

Σε μια περίοδο που τα καταστήματα και οι μικρές επιχειρήσεις, όσες έχουν απομείνει στη περιοχή μας, κυριολεκτικά στενάζουν από τη δίνη των φόρων και την αναδουλειά κάθε οικονομική επιβάρυνση των επαγγελματιοβιοτεχνών και εμπόρων θα μας βρει αντιμέτωπους.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να ενημερωθούμε έγκαιρα σε όποιο δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να συζητηθεί το παραπάνω θέμα, προκειμένου να παραβρεθούμε και να τοποθετηθούμε.

 

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Facebook LikeBox