Τα Νέα Σε Τίτλους :
06
Φεβρουαρίου

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Η αμφίδρομη κίνηση της οδού Αγ. Παρασκευής επί πολλά χρόνια  τυραννούσε την γειτονιά της Ανάκασας και τους κατοίκους της, σε ένα δρόμο στενό  που γίνεται απελπιστικός  και με την διέλευση  του  λεωφορείου ανάμεσα στα παρκαρισμένα εκατέρωθεν αυτοκίνητα.

 

 

Το μακρινό έτος 2018 η Διοίκηση Σαράντη εισηγήθηκε πρόχειρα   και το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση 288/2018 αποφάσισε την  μονοδρόμησή της οδού Αγ. Παρασκευής.

 

Την απόφαση δε αυτή απέφυγε να υλοποιήσει, διότι είχαν ξεκινήσει οι προεκλογικές ετοιμασίες, οπότε το να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών,  δεν αποτελούσε προτεραιότητά του, στο βωμό του πολιτικού κόστους.

Η σημερινή Διοίκηση μετά τα συνεχή αιτήματα των πολιτών  υποχρεώθηκε  να εφαρμόσει την απόφαση  του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου  και την υλοποίηση της μονοδρόμησης και της ανάπλασης της οδού Αγ. Παρασκευής.

 

Οι πρώην  Διοικούντες λησμόνησαν τι είχαν αποφασίσει και επιλέγουν  και τώρα  με περίσσια αδιαφορία για τους απροσπέλαστους δρόμους, το  ασφυκτικό μποτιλιάρισμα και τα άφθονα νεύρα  των οδηγών και των κατοίκων,  να διαιωνίζεται το …χάος. Να  αμφιταλαντεύονται τώρα  ενώ  μόλις 2 χρόνια πριν  ψήφισαν «γενναία» … Να κατακρίνουν δημόσια και στα  social media   την δική τους απόφαση για την μονοδρόμηση!

Διακρίθηκαν άλλωστε για τις ανερμάτιστες αποφάσεις ως προς τις κατευθύνσεις των δρόμων που  έχουν δυσκολέψει την ζωή των πολιτών που κινούνται στα ευρύτερα όρια της πόλης. Επικαλούνται  πολλές συγκοινωνιακές μελέτες που είχαν κάνει… αλλά τελικά παρέδωσαν μια πόλη σε ερήμωση και θλίψη.

Η πόλη του Καματερού και οι καταστηματάρχες θυμούνται την δραματική περίοδο 2018  και τις  δήθεν συγκοινωνιακές μελέτες για το κλείσιμο της Λ. Φυλής, που τελικά οδήγησε σε απόγνωση για πολλούς μήνες τους κατοίκους του Καματερού.

 

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αλλάξει κάποιος την ρουτίνα του, ειδικά όσο αφορά τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο αλλά πιστεύουμε ότι οι ρυθμίσεις, αν εφαρμοστούν σωστά, θα  πρέπει να κάνουν την ζωή όλων μας πιο ανθρώπινη.

Η σημερινή νέα Διοίκηση  καλείται να αφουγκράζεται τους πολίτες και τις ανάγκες τους και με γενναιότητα να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, καταφέρνοντας να επιλύει λάθη πολλών χρόνων με γνώμονα την ανάπτυξη της πόλης . 

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι τελικά θα ψηφίσει η απερχόμενη Διοίκηση και αν υποστηρίξει την δική της απόφαση για την μονοδρόμηση ή θα επιλέξει και πάλι την πολιτική ταλάντευση.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Facebook LikeBox