Τα Νέα Σε Τίτλους :
24
Ιουνίου

Πολλοί Οι Μνηστήρες Στο Δρόμο Για Την Ιθάκη

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Θλιβερά τα συμπεράσματα,  στα οποία καταλήγει κανείς, σχετικά με την μικρή χωμάτινη οδό Ιθάκης.
Το  πρώτο δημοσίευμα του Επίμαχου σε ανύποπτο χρόνο  έφερε στην επιφάνεια πολλά θέματα που εξελίσσονται σε τηλεοπτικό σήριαλ. Ενας μικρός χωμάτινος, ξεχασμένος πάνω από 20 χρόνια δρόμος, έμελε να αποτελεί διεκδίκηση των πολιτικών μνηστήρων.
Μήπως τελικά αυτός είναι ο λόγος που καθυστερούν τα ολοκληρωθούν τα έργα στην οδό Ιθάκης ή μάλλον καθυστερούν να ξεκινήσουν? Για να έχουν το χρόνο να παρελαύνουν καθημερινά οι κομματικές παρατάξεις και δήθεν να εκδηλώνουν την συμπαράστασή στους κατοίκους αλλά κυρίως να προασπίζουν την δική του κομματική αποστολή? Ξεχνούν όμως ειδικά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι οι κάτοικοι μπορούν να αντιληφθούν πια έχοντας κοινή λογική ότι έχουν όλοι συνθηκολογήσει διοικούντες και αντιπολιτευόμενοι και έχουν γίνει ένα κουβάρι.
Ο ρόλος που παίζουν μέσα στην Οδύσσεια και ο αριθμός των περιοχών από τις οποίες προέρχονται οι μνηστήρες συμβολίζει τους  φορείς της προσωπικότητας που  διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του τη ζωτικότητα της ψυχής. Καθορίζει ο Όμηρος με τέτοια σειρά προτεραιότητας την απαλλαγή του Οδυσσέα από τους μνηστήρες, ώστε να ανακτήσει τον χαμένο βιός του. Τίποτα δεν είναι στην περικοπή αυτή τυχαίο. Κρύβει βαθύτατο νόημα το οποίο και σήμερα ισχύει ιδιαίτερα στη χώρα μας. Τους μνηστήρες (και τους υποστηρικτές τους) τους αντιμετωπίζουμε καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής μας ζωής.
Αλλά που είναι ο Οδυσσέας μας;  Μάλλον δεν θα φανεί ξανά.
   
Μεγάλες Προσδοκίες για την Ιθάκης.
( Για την ιστορία τα έργα έχουν αναβληθεί και πάλι επ’ αόριστον)
Χωρίς σχόλια.

 Επίμαχος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Facebook LikeBox